Historie Bartošovické cibule není příliš dlouhá, pěstujeme ji od roku 2016. Důvod byl prostý – nabídnout našim zákazníkům kromě kvalitních brambor také kvalitní cibuli. Začali jsme s výměrou necelého 1 ha. V roce 2017 jsme rozšířili plochu pěstované cibule až na 3 ha a zaseli jsme červenou i žlutou varietu. Dále jsme v tomtéž roce pořídili kompletní linku, která se skládá ze secího stroje, plečky a vyorávače. Tímto jsme schopni dělat všechny zásahy v optimálním termínu a nabídnout  našim zákaznikům kvalitní a chutnou cibuli, která jim nejen dlouho vydrží, ale zajistí i skutečný kulinářský zážitek, protože naše cibule se vyznačuje vysokým obsahem silic. Bartošovická cibule je taktéž držitelem certifikátu „regionální potravina“ Moravského kravařska.

 

Odrůdy, které v současné době nabízíme:

  • Hybridní odruda Rockito – polopozdní rijnsburger (nejdelší skladovatelnost na našem trhu)
  • Červená odruda R 4593 také vhodná na dlouhodobé skladování